Valitse sivu

Olemme kuulleet usein, myös jokaisen osakkaamme suusta jo aiemmin, että tekisi mieli yrittää jotain ihan itse.

Tässä on ensimmäinen osa kokemuksestamme, miten oma yritys saatiin pystyyn. Ehkä lukemastasi voit saada jotain eväitä ja potkua alkuun tai sitten päätöksen pistää ajatus takaisin luonnosten joukkoon.

Luvassa pohdintoja sekä hyödyllisiä vinkkejä.

IDEA, TARVE ja OMAT INTRESSIT

Ideoita tulee ja menee. Jossain kohtaa on parempi pysähtyä pohtimaan tarkemmin, mikä juuri sinut saa ajattelemaan ja haaveilemaan yrittäjyydestä. Ota aikaa itsellesi laiturin nokassa, metsäkävelyllä tai takkatulen ääressä. Sellaisessa paikassa, missä ajatuksesi on vapaa muusta. Ehkä näitä hetkiä tarvitaan useampikin ennen kuin asiat alkaa hahmottamaan tarkemmin.

Selvitä itsellesi yrityksesi idea. Mitä sinä lähdet tavoittelemaan? Aiotko työllistää itsesi yrityksen myötä täysin ja heti vai voisitko ajatella vaiheistaa yrittäjyyttäsi nykyisen tilanteesi kanssa? Ja miksi juuri sinä olisit ideasi suhteen hyvä ja ehkä jopa positiivisesti erottuva?

Pohdi kriittisestikin tarvetta ulkopuolisin silmin. Millainen on tilaus sinun ideallesi? Onko juuri sinun ideallesi kiinnostusta jatkossakin? Tarvitaanko palvelujasi tai tuotettasi aina saman verran jatkuvasti enemmän vai vaihtuuko trendit useinkin? Jos niin, kuinka varmistat pysyväsi aallon harjalla tilanteiden eläessä?

Mikä sinua kiinnostaa? Tässä vaiheessa on hyvä vielä varmentaa itsen kanssa keskustellen, että onhan yrityksen idea ja tilaus myös sinua itseäsi kiinnostava. Mikä sinua siinä oikeastaan motivoi?

ROKSTEP OY:N KOKEMUKSET

Rokstep oy:n kokemus alkuideoinnista ja pohdinnoista alkoi keväällä 2017.

Meille tämä idea ja tarve tuli suoraan Länsi-Afrikan vaikuttajilta ja hallinnosta. Suomalainen osaaminen, yhteistyötaidot ja rehtiys olivat siellä tehneet lähtemättömän vaikutuksen. Länsi-Afrikka kiihkeästi kasvavana ja kehittyvänä alueena oli jo selkeänä mielessä.

Kriittisesti oli mietittävänä luonnollisesti erilainen kulttuuri ja toimintatavat sekä aiemmat toisten yritysten kokemukset suomalaisen osaamisen ja tuotteiden viennin puuroutumisesta. Miksi me voisimme onnistua? Pengoimme muiden kokemuksista syyt ja seuraukset, ja totesimme meillä olevan juuri oikeat vastaukset ongelmiin.

Miksi juuri me ja tahdommeko tätä oikeasti? Motivaatiota mietittiin monessa kohtaa. Ne löytyivät jokaiselta osakkaalta loppujen lopuksi perustuen vahvasti kolmeen yhteiseen – ylpeys suomalaisesta osaamisesta ja tuotteista, tahto auttaa Länsi-Afrikan maita kehityksessään sekä luja tahtotila tehdä jotain uutta ja ihmeellistä!

Seuraavassa osassa käydään läpi enemmän, mitä konkreettisia vaiheita tarvitaan ja kenen puoleen kääntyä. Seuraava osa ilmestyy viikolla 16.